Massage

MASSAGE
(I samtliga Massagebehandlingar använder jag mig av Oljor från Maria Åkerberg)

Svensk Klassisk Massage – Svensk klassisk massage kan vara både lite hårdare och lite mer avslappnande beroende på vad du som gäst vill uppnå med massagen. Massören arbetar med tryck och töjningar på kroppens mjukdelsvävnader dvs. muskler, hud och bindväv. Massagens viktigaste effekter är att lösa upp spänningar i muskulaturen, genom att öka blod- och lymfcirkulatiionen. Skelettmuskulaturen blir smidigare, mer elastisk och musklernas näringsupptag ökar. Läkningsprocessen påskyndas också och leder till en snabbare återhämtning. Trycket anpassas efter gästens egna behov och smärttröskel. Det ska kännas behagligt oavsett om du föredrar lättare eller hårdare tryck. Observera att jag inte behandlar specifika problem i denna massage. Vill du ha hjälp med låsningar, triggerpunkter m.m. är det bättre att välja behandlande massage.

Barnmassage – 15 min 8-12 år  – I barnmassagen jobbar jag med effleurage dvs. lätta strykningar och tar det väldigt lungt. En bra och skön behandling som hjälper ditt barn att slappna av, mjuka upp spända muskler. Väldigt bra för barn med koncentrationssvårigheter. Men även för dig som vill komma ner i varv och bara få en skön stund från en stressig vardag.

Halvkroppsmassage 30 minHela ryggen, axlar och nacke. Liggandes på mage.

Halvkroppsmassage 45 min – Hela ryggen, axlar och nacke liggandes på mage. Axlar, nacke liggandes på rygg och skalp massage. (ev armar)

Helkroppsmassage 60 min – Hela ryggen, nacke, axlar, säte, baksida lår och ben liggandes på mage. Framsida lår, ben, fötter, armar, händer, huvud, (ev.ansikte).

Helkroppsmassage 90 min Hela ryggen, axlar, nacke, säte, baksida lår, ben liggandes på mage. Framsida lår, ben, fötter, armar, händer, huvud och ansikte.

Koppningsmassage Med hjälp av koppor sker ett undertryck som gör att huden lyfter. Detta ökar cirkulationen i den underliggande vävnanden och gör din hud och dina muskler mjuka, metoden minskar smärtor, stramar upp huden och rensar dessutom ut slaggprodukter. Efter behov behandlar jag lokalt då kopporna får sitta kvar på problemområdena cirka 10-15 minuter. Kopporna kan även med hjälp av olja föras runt över kroppen vilket resulterar i en djup bindvävsmassage. Då du väljer behandlande massage använder jag mig ofta av koppning för att värma upp innan massagen för att sedan komma djupare ner i musklerna.
Koppningen använder jag dessutom till behandling för att reducera celluliter med en tillhörande anticellulitolja från Maria Åkerberg.
Skalp- och Ansiktsmassage, 15 min – Skön massage i hårbotten  samt ansiktsmassage med tryck på akupressurpunkterna.  Detta är väldigt bra för alla men speciellt om du är stressad. Du kommer ner i varv och en hel del spänningar i hela kroppen släpper efter.

KINESISK MASSAGE

Triggerpunktsbehandling 30 min – En triggerpunkt är en öm punkt med ett palperbart stråk (muskelfibrer) som sitter i muskulaturen runt senor, ligament och leder. Den medicinska termen för en triggerpunkt är myofascial triggerpunkt, men de flesta känner igen namnet som muskelknuta. En triggerpunkt aktiveras genom en belastning så att muskeln förkortas, drar ihop sig och orsakar smärta. Aktiverande faktorer till triggerpunkter kan vara: felaktig belastning, fysisk inaktivitet, till exempel snöskottning ouppvärmd, tunga lyft och vridrörelser. Disponära faktorer kan vara: trauma i form av slag mot muskeln, kyla, drag, febersjukdomar, temperaturväxlingar, ledförslitningar, blödningar m.m. Jag börjar med att värma upp muskeln därefter behandlar jag cirka 3-4 punkter per tillfälle genom manuellt tryck. Avslutningsvis masserar jag lite lätt för att lugna muskeln innan jag går in på en ny punkt. Efter 5-6 dagar kan triggerpunkterna behandlas igen och 1-2 dygn efter brukar det kännas bättre.
Tips: Många av mina gäster väljer att kombinera denna behandling med 30 min ryggmassage först för extra bra effekt!

Tui Na massage – Tui Na är en kinesisk massage som används i Kina i mer än 2000 år. Kan användas på alla över 15 år med eller utan kläder, men vanligast med kläder och en filt.  Tui betyder pressa, skjuta och Na, krama. Massören arbetar med senor och muskler och leder med lugna, säkra och varierande tekniker som träffar akupunkturpunkterna. Teknikerna kan vara att sträcka, dra, pressa, klämma, skaka osv. för få spända kroppar att slappna av. Tui Na massage påverkar enligt TCM, traditionell kinesisk medicin även qi som betyder livskraft. Qi cirkulerar i kroppens meridianer och delger alla kroppens organ med energi.
Syftet med massagen är att reducera stress, uppnå avslappning för återhämtning. Trycket varierar från lätt till hårdare men detta anpassas givetvis efter  gästens behov och önskemål. Gästen har lediga och mjuka kläder på sig.

Tui Na halvkropp 30 min– sittande på stol (kan utföras liggande efter önskemål) – ansikte, huvud, nacke, rygg, armar, händer.

Tui Na Helkropp 60 min – Sittandes på stol – ansikte, huvud, nacke, rygg, armar och händer masseras. Liggandes på mage – säte, baksida lår, ben, och fötter masseras. Liggandes på rygg – framsida lår, ben och fötter masseras, samt mage, bröst, dekolletage.
Som gäst kan du välja om du vill ha kraftfullare eller lättare massage samt om du vill att jag masserar vissa kroppsdelar kortare eller längre tid. Det är bara tiden som är begränsad.

Avslappnings Massage (Meridian Massage) – Meridian massage är en avslappnande mjuk massage för dig som vill uppnå stressreducering och lugn. Här arbetar jag främst med hud-, sen- och muskel meridianerna från händer och fötter och in mot centrum för att främja cirkulationen (qi och blod) samt att du ska samla nya krafter.  Alla mjukdelar arbetas igenom så att de slappnar av. Detta är ingen djupgående behandling av mjukdelarna eller akupunkturpunkterna.

Helkropp 60 min  liggande på mage – Fötter, lår, ben, säte, rygg, skuldror, axlar och nacke. Liggande på rygg – Fötter, ben, lår händer, armar, bröstkorg, mage och dekolletage.

BEHANDLANDE MASSAGE
Min behandlande massage är en blandning mellan Svensk klassisk massage och Kinesisk Tui na massage med akupressur. Jag behandlar helt efter dina önskemål och specifika problemområden som t.ex. ischias, axelproblem, tennisarmbåge, mus arm, m.m. Jag jobbar med att försöka få upp låsningar, triggerpunkter m.m. Jobbar även med töj och du får tips om stretching som passar dig samt olika träningsövningar. Så om du har ont och vill ha hjälp kan jag verkligen rekommendera dig en behandlande massage. I Behandlande massage använder jag mig även av koppning och varma bambupinnar i vissa fall för att släppa på spänningar innan jag börjar massera.
Denna behandling finns på 30, 45, 60 samt 90 min och du väljer själv vart du vill att jag behandlar.

BAMBUMASSAGE
Bambumassage är en djupgående behandling för att mjuka upp stela muskler och leder. Jag använder mig av varma bambupinnar dels för att värmen mjukar upp muskler och leder ännu mer och dels för att det är otroligt skönt och avslappnande med värmen. Med hjälp av bambupinnarna kommer man djupare in i muskulaturen och får loss spänningar i hela kroppen. Du kan välja vilket tryck du vill ha. Du kan få behandlingen både i avslappnande eller behandlnade syfte. Jag har fått väldigt fina reslutat på bla ischias, problem med muskelknutor och låsningar i rygg.
Den har utrensande effekt och hjälper kroppen bli av med slagg och giftiga ämnen.
Behandlingsformen har en direkt effekt mot celluliter då bambupinnarna går in på djupet och krossar cellulitdepåerna som sedan naturligt rensas ut ur kroppen. Man blir otroligt mjuk och len i huden efteråt och slipper ofta den träningsvärk som annars kan uppstå efter en riktig genomkörare.

Choklad Massage – helkropp 60 min med avslutande skalp massage – 
En skön, avslappnande och vårdande massage där den varma chokladen ringlas över din hud och stryks ut med långa svepande rörelser. Jag går igenom hela kroppen och avslutar med en skön skalp massage. ”Body & Massage Oil Dark chocolate” från Maria Åkerberg (Dermanord) består av 100% ekologiska ingredienser.
Kakao stimulerar produktionen av endorfiner och har antioxidanta egenskaper såsom att den bromsar åldrande av hudcellerna.
Chokladoljan används som en massageolja som trängs in genom huden och behöver inte sköljas bort så länge denmasseras in ordentligt. (kan färga ljusa underkläder) så därför rekommenderas att använda de engångsunderkläder som du får vid behandlingen. Din hud fylls av näringsämnen från kakao och oljorna, blir len och får en lätt doft av choklad.
Ingredienser: Sheasmörolja, kakaomassa och kakao, rapsolja, rapsolja med extra mycket e-vitamin, jojobaolja kallpressad, rosmarin antioxidant. Alla ingredienserna är ekologiska.

arosa blommor   pink flowersIMG_1555

Leave a comment

Lämna ett svar